Φωτογραφία γυναίκας που εξασκείτει στο μηχάνημα Garuda

the intelligent way to excercise

Στην Ινδική μυθολογία το Garuda είναι μία ιερή θεότητα με τη μορφή πτηνού που μεταμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες και τις συνθήκες. Αυτό είναι ένα ταιριαστό όνομα για το νέο σύστημα εξάσκησης που είναι μοναδικό σε πρωτοτυπία, ελαστικότητα και ακρίβεια κίνησης.

James De Silva - Ο δημιουργός της μεθόδου GARUDA

James D’ Silva – Ο δημιουργός της μεθόδου GARUDA

To σύστημα Garuda εμπνεύστηκε και ανέπτυξε ο James D’ Silva, προσωπικός γυμναστής της Madonna, Gwyneth Paltrow, Trudie Styler και πολλών άλλων. Ενσωματώνοντας τις αρχές του Pilates, το δυναμισμό του χορού και τις αναπνοές και ασκήσεις Yoga, το Garuda εκφράζει το fitness του 21ου αιώνα. Εκεί που σταματά το Pilates, αρχίζει το Garuda. Ολιστικό, οργανικό, δυναμικό, το Garuda είναι η πρωτοποριακή προσέγγιση στην εκγύμναση. 

Τα αποτελέσματα του Garuda είναι εντυπωσιακά. Αυξάνει τη δύναμη, ελαστικότητα, αντοχή, και φυσική κατάσταση. Προσφέρει καρδιοτονωτική εξάσκηση, ενώ συγχρόνως αυξάνει την αυτοσυγκέντρωση στην άσκηση. Το αποτέλεσμα είναι ένα δυνατότερο και λεπτότερο σώμα με βελτιωμένη στάση. Το Garuda είναι ιδανικό για όλους, ανεξάρτητου ηλικίας και ικανοτήτων. Προσφέρει ένα νέο και βελτιωμένο τρόπο κίνησης του σώματος μέσω των απεριόριστων ασκήσεών του.

Το Garuda αποτελεί την εξέλιξη των μηχανημάτων με τα οποία πραγματοποιούνται οι ασκήσεις. Το Garuda είναι μια σύνθετη, έξυπνα σχεδιασμένη κατασκευή, με αρθρωτά μέρη, ιμάντες, μπάρες και ελατήρια, τα οποία μετακινούμενα αλλάζουν τη μορφή και λειτουργικότητα του μηχανήματος, προσφέροντας τη δυνατότητα της επιλογής από μια μεγάλη ποικιλία ασκήσεων.

Το σύνολο των ασκήσεων που μπορούν να πραγματοποιηθούν στο μηχάνημα Garuda είναι απεριόριστο, ενώ κατά την εκγύμναση μπορούν να δουλεύουν ταυτόχρονα όλα τα μέλη του σώματος σε μια αεροβική εξάσκηση που βασίζεται στην αυτοσυγκέντρωση και στις αρχές της χαλάρωσης μέσα από την κίνηση. Το πρόγραμμα των ασκήσεων, το οποίο είναι ατομικό, σχεδιάζεται με τρόπο ώστε να είναι απαιτητικό, διασκεδαστικό και να δίνει μια αίσθηση ευεξίας. Το αποτέλεσμα είναι ένα πιο δυνατό και ευλύγιστο σώμα με βελτιωμένη στάση, που συνδυάζει την ηρεμία κίνησης και πνεύματος.

Το Garuda προσφέρει πολύ μεγάλη ποικιλία ασκήσεων. Τα μαθήματα σχεδιάζονται ώστε να είναι κατάλληλα τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους. Ειδικά προγράμματα προσφέρονται για επαγγελματίες δασκάλους, αθλητές και χορευτές. Το σύστημα ασκήσεων έχει δημιουργηθεί σε άμεση συνεργασία με φυσικοθεραπευτές και οστεοπαθητικούς ώστε να είναι αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση τραυματισμών και δυσλειτουργίας αρθρώσεων.